Vaš vodič za DAC7 🇪🇺

DAC7 je direktiva EU-a koja se primjenjuje na internetske platforme za kupovinu kao što je Vinted. Nastavite čitati da biste saznali što to znači za vas i dovršili svoje izvješće ako ste jedan od naših zahvaćenih prodavača.

Što trebate znati

DAC7 je direktiva EU-a

Mrežne platforme za kupovine koje djeluju unutar EU-a po zakonu su dužne prikupljati i prijavljivati određene informacije o prodavačima. Vinted mora prijaviti informacije naših zahvaćenih prodavača litvanskoj poreznoj upravi, koja će ih prenijeti lokalnoj poreznoj upravi svakog prodavača.

Ne utječe na vašu poreznu situaciju

Slanje Izvješća o sukladnosti s direktivom DAC7 ni na koji način ne mijenja vaše porezne obaveze, a većina prodavača vjerojatno neće morati platiti porez na prodaju na platformi Vinted.

Utječe na prodavače koji izvrše 30 prodaja...

Nakon što izvršite 30 prodaja u jednoj godini (od siječnja do prosinca), obavezni smo prikupiti vaše Izvješće o sukladnosti s direktivom DAC7 bez obzira na to koliko ste novca zaradili.

... ili zarade 2000 EUR na temelju prodaje artikala

Nakon što zaradite više od 2000 EUR u jednoj godini (od siječnja do prosinca), obavezni smo prikupiti vaše Izvješće o sukladnosti s direktivom DAC7 bez obzira na to koliko ste narudžbi prodali.

Podaci prodavača sigurno su pohranjeni

Svako Izvješće o sukladnosti s direktivom DAC7 unaprijed ispunjavamo informacijama koje već imamo. Pregledajte je li sve točno i dodajte svoj porezni identifikacijski broj (TIN) prije slanja. Vaš je TIN siguran zahvaljujući šifriranju, a upotrebljavat ćemo ga isključivo u svrhe povezane s direktivom DAC7.

Ako ga ne pošaljete, račun će biti ograničen

Zakonski smo obavezni blokirati zahvaćene prodavače tako da ne mogu pristupiti svojoj zaradi ako ne pošalju svoje Izvješće o sukladnosti s direktivom DAC7 prije roka. Nakon određenog vremena bit će im blokirana i prodaja. Pošaljite svoje izvješće na vrijeme da biste nastavili zarađivati na platformi Vinted!

Provjerite porezni zakon u svojoj državi članici EU-a

Većina članova vjerojatno neće morati platiti porez na prodaju na platformi Vinted.

Navodit ćemo vas kroz sve korake

Izvješće ćemo pripremiti u vaše ime

Objasnit ćemo vam kako se oporezuje prodaja second-hand artikala

Još samo jedna stvar...

Izvješća o sukladnosti s direktivom DAC7 unaprijed smo ispunili za naše zahvaćene prodavače. Ako ste jedan od njih, samo pregledajte je li izvješće točno i dodajte svoj TIN prije nego što ga pošaljete.